imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Τοποθεσία

Για να πάτε στη Σούγια από τα Χανιά θα ακολουθήσετε το δρόμο προς Αλικιανό και εν συνεχεία θα περάσετε από τα χωριά Σκινέ, Πρασέ, Σέμπρωνα, Επανοχώρι, Αγία Ειρήνη, Μονή, για να φτάσετε τελικά στη Σούγια. Η απόσταση είναι περίπου 70 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε περίπου 1,5 ώρα.

  
Η διαδρομή θα σας αποζημιώσει καθώς ο δρόμος περνάει από τον κάμπο με τις πορτοκαλιές στον Αλικιανό, από το χωριό Αγία Ειρήνη, απ’ όπου αρχίζει το ομώνυμο καταπράσινο φαράγγι και μέσα από γραφικά χωριά και πλαγιές γεμάτες ελιές και βελανιδιές αντικρίζετε τη νότια ακτή του Νομού Χανίων.

Αν βρίσκεστε στην Παλιόχωρα και θέλετε να επισκεφτείτε τη Σούγια, υπάρχει ασφάλτινος δρόμος που ενώνει τα 2 χωριά και περνάει από Τεμένια και Ροδοβάνι. Στο χάρτη η απόσταση φαίνεται πολύ σύντομη αλλά θα σας πάρει 30 – 45 λεπτά για να φτάσετε στη Σούγια. Επίσης μπορείτε να πάτε στη Σούγια με καραβάκι καθημερινά (Απρίλιος – Οκτώβριος) και να απολαύσετε τη θαλασσινή διαδρομή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε από τη Χώρα Σφακίων, το Λουτρό και την Αγία Ρουμέλη.

Η Σουγιά είναι το ιδανικό μέρος να μείνεις για ξεκούραση και χαλάρωση. Είναι σημείο πρόσβασης προς το Φαράγγι της Σαμαριάς και το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Είναι το ιδανικό μέρος για τους έμπειρους και τολμηρούς πεζοπόρους της Νότιας Κρήτης.

paralia

Αναζήτηση

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος

Papatheodorou Konstantinos